5051*

• דבר ראש החוג
על התוכנית
דבר ראש החוג

תואר ראשון בחינוך לגיל הרך במכללת אוהלו נותן לכם הזדמנות ייחודית להעניק לילדים בגיל הרך, בסיס משמעותי לכל החיים!

לימודי חינוך לגיל הרך מכשירים אתכם לחינוך ילדים מגיל לידה עד 6.

במהלך הלימודים תרכשו ידע רב תחומי החינוך לגיל הרך, תכירו דרכי הוראה ייחודיות ותעשירו את הידע שלכם בתחומי התנועה, הצליל, היהדות, הטבע, המדעים והסביבה.

עם הילדים, המשפחות, הקהילה שבה הגן ממוקם, וכל הגורמים שמעורבים בתהליכי העבודה המקצועית בגן.

ניתן להרחיב את ההסמכה להוראה לילדי כיתות א’-ב’.

רק במכללת אוהלו תהיו זכאים ל-3 תעודות בסיום לימודי תואר ראשון בחינוך לגיל הרך

• תואר ראשון בחינוך לגיל הרך (B.Ed)

• תעודת הוראה לגיל הרך

• תעודת מדריכי תנועה וצליל לגיל הרך

במסגרות החינוך לגיל הרך, לעשייה המוסיקלית והתנועתית יש חלק מרכזי בפעילות היומיומית בגן הילדים.

ההכשרה בקורס מדריכי תנועה וצליל לגיל הרך עשירה ומגוונת, ומשלבת ידע תיאורטי עם התנסות חווייתית פעילה בתנועה, שירה, נגינה, האזנה ועוד.

ההכשרה מותאמת במלואה לצרכים ההתפתחותיים של ילדי הגיל הרך: התפתחות גופנית, קוגניטיבית, רגשית וחברתית.

מתכונת לימודי תואר ראשון בחינוך לגיל הרך

• לימודי בוקר

• 4 שנות לימוד, בשנה רביעית סטאז'

לתכנית הלימודים המלאה לשנת תשע"ט לחצ/י כאן

חינוך לגיל הרך תנאי קבלה

תנאי הקבלה לתואר ראשון ותעודת הוראה בחינוך לגיל הרך הם:

• ממוצע בגרות 92 או ציון סכם 540

• 4 יח"ל בגרות באנגלית

• 5 יח"ל במקצוע מוגבר

• יש לכם תעודת בגרות שאינה בשפה העברית? עליכם להציג ציון 120 במבחן יע"ל ו-5 יח"ל בבגרות הבעה עברית בציון 80

• אם אינכם עומדים בתנאי הקבלה, בדקו את תנאי הקבלה למכינה על-ידי לחיצה כאן

יש לכם ציונים מעל הממוצע? שווה לכם לבדוק את תוכנית המצטיינים של מכללת אוהלו תוכנית המצטיינים רג"ב (ראש גדול בהוראה) מציעה לכם תוכנית מקוצרת, פטור משכר לימוד, מענק קיום שנתי ועוד הטבות.

ראש החוג -  ד"ר אביבה דן.

החוג לגיל הרך מכשיר פרחי הוראה למקצוע גננת בגני ילדים , בעיקר בצפון הארץ. החוג מבוסס על פילוסופיה חינוכית הומניסטית ,פרוגרסיבית, קונסטרוקטיבית .

אנחנו מאמינות שהילד הוא בעל ידע ותפקיד הגננת הוא לכוון , להדריך, לתווך את תהליכי התפתחות של הילד. ההתפתחות היא הוליסטית, כל תחום התפתחות, רגשי, חברתי, מוטורי וקוגניטיבי הוא שווה ערך.

המסלול מכשיר מחנכות ומחנכים בטווח הגילאים לידה עד 6, עם אפשרות להרחבת הסמכה להוראה בכיתות א' ב'. לאור עדכון חוק חינוך חובה מגיל שלוש, מתואמים תכני הלימודים לגיל הרך. תוכנית הלימודים מבוססת גישה הוליסטית המבינה שכל תחומי ההתפתחות: הקוגניטיבי, הרגשי, החברתי והמוטורי בגיל הרך מהווים בסיס משותף אחד. הלימודים מכשירים את המחנכות והמחנכים לגיל הרך לעבודה מערכתית, פדגוגית ואקולוגית בהתאמה לשלבי ההתפתחות של הילדים בגילאים הצעירים. הלימודים התיאורטיים משולבים בהתנסות מעשית במסגרות החינוך לגיל הרך לאורך כל שנות ההכשרה.

הפדגוגיה מבוססת על למידה משמעותית, שהתכנים נלקחים מהחיים של הילדים ומקהילתם ובדיאלוג ותווך הילדים והמבוגרים מפתחים את קהילת הגן. החוג פועל לפתח מחנכות ומחנכים לגיל הרך עם יכולת לעבודה מערכתית, שיודעת לבנות קשרים איכותיים עם הילדים, משפחותיהם, הקהילה שבה הגן נמצא וכל הגורמים המעורבים בתהליכי העבודה המקצועית בגן.

ד"ר דן בוגרת תכנית שוורץ של אוניברסיטת העברית הר הצופים. בעלת תואר Ph.d. מאוניברסיטת קלוג' ברומניה . חוקרת וכותבת בתחומים של שילוב ילדים עם צרכים מיוחדים בגנים רגילים. מרצה בחוג להוראה לגיל הרך וחברת צוות מובילה בפרויקט "אקדמיה כיתה".

תואר ראשון בחינוך לגיל הרך נותן לכם הזדמנות ייחודית להעניק לילדים בגיל הרך, בסיס משמעותי לכל החיים!

לימודי חינוך לגיל הרך באוהלו מכשירים אתכם לחינוך ילדים מגיל לידה עד 6. במהלך הלימודים תרכשו ידע רב תחומי החינוך לגיל הרך, תכירו דרכי הוראה ייחודיות ותעשירו את הידע שלכם בתחומי התנועה, הצליל, היהדות, הטבע, המדעים והסביבה. בתום הלימודים תצאו מחנכות ומחנכים בעלי יכולת לעבודה מערכתית וכישורים לבנות קשרים איכותיים:

ניתן להרחיב את ההסמכה להוראה לילדי כיתות א’-ב’.

לדף הפייס בוק לחצ/י כאן

למה ללמוד חינוך לגיל הרך באוהלו?

• 4 שנים שבסופם תצאו עם תואר+ תעודת הוראה

• אקדמיה כיתה: כבר מהשנה השנייה תתחילו התנסות מעשית בשטח

• יחס אישי: מכללה קטנה ומשפחתית כך שכולם מכירים את כולם

• ללמוד בגולן: נופי הגולן והכינרת באופק עוצרים נשימה

• הרחבת הסמכה: בזמן התואר בשנים ג'+ד' תוכלו להרחיב את ההסמכה לכיתות א'+ב'

מתעניינים בלימודים? מלאו פרטים וניצור איתכם קשר או חייגו 5051*

לימודים בקהילה חמה ותומכת

מכללת "אוהלו" לחינוך ולהוראה שוכנת בקצרין אשר בגולן, במרכזה של אחת משמורות הטבע המרהיבות בנופי הארץ. באוהלו, קהילה ומגורי סטודנטים איכותיים וסל מלגות נרחב.

תמונות מהמכללה

יצירת קשר מלאו פרטים או חייגו